Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Religion

Maria Bergner om döden och paradiset inom de sex största världsreligionerna

Maria Bergner: "Varför finns vi här?"
9:52 min

I veckans avsnitt i vår sommarserie om de sex största världsreligionerna, berättar den multireligiösa guiden Maria Bergner om döden och paradiset och dess betydelse.

Maria Bergner är multireligiös guide i Östersund. Hon berättar om de sex största världsreligionerna; kristendomen, islam, hinduismen, buddhismen, sikhismen och judendomen. Vid föreläsningarna har hon med sig en arton kilo tung resväska med olika religiösa föremål.

Det här är det sjätte avsnittet i vår sommarserie om världsreligionerna, som i detta avsnitt handlar om döden och paradiset.

– Det finns ju väldigt många olika sätt att se på döden inom de sex stora religionerna. Alla människor vill ju ha svar på frågor som vad som händer när man dör? Varför finns vi här? Vad är meningen med livet? Det är ju det som religionerna försöker svara på, säger Maria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".