Anna-Klara Asplund, mamma till Johan Asplund som försvann i Sundsvall 1980 hoppas nu på en grundlig granskning av rättsskandalen kring Thomas Quick. Foto: Karin Lycke/SR

Anhörig lättad över slutmål i rättsskandalen kring Thomas Quick

I förmiddags kom beskedet att åtalet mot Sture Bergwall, som tidigare hette Thomas Quick, för mord på Charles Zelmanovits läggs ned. Sture Bergwall har därmed i praktiken friats från samtliga åtta mord han tidigare dömts för.

– Det känns bra att det kommit till vägs ände med det här, säger Anna-Klara Asplund, mamma till Johan Asplund från Sundsvall, ett av de mordfall som Quick redan friats från ansvar för. 

– Beatrice Ask har ju lovat att man ska granska hur det kunnat bli på det här sättet. Jag hoppas att det inte bara tystas ner och att man granskar de som medverkat till att det kunnat bli så här, så att det aldrig, aldrig händer igen! säger Anna-Klara Asplund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista