Helena Appelqvist fixar god påskmat i studion. Foto: Emelie Andersson
Mat

Helena Appelqvist ordnar blindtest i studion: Kravmärkt mot vanlig mat

Helena Appelqvist "Kravmärkt känns bra i hjärtat"
14 min

Känner man någon skillnad på kravmärkt mot vanlig mat? Helena Appelqvist från Sveriges mästerkock testar Johanna och Lars i morgonstudion.

Kravmärkt och ekologisk mat är dyrare än det som inte är det. Är det värt att lägga de här extra kronorna på maten?

- Man kanske inte alltid känner det på smaken, men det känns bra i hjärtat säger Helena Appelqvist. Är det kravodlat så är man säker på att mat inte har fått några bekämpningsmedel som kan påverka mig eller mina barn.

Smaken då? I testet med citron, avakado, ägg och morot satte Lars allt utom vilken av äggen som var vanlig eller från lösgående hönor. Johanna missade bara moroten.

Varje torsdag hela sommaren hör du Helena Appelqvist i P4 Jämtlands morgonprogram hos Johanna Vackdahl och Lars Gustafsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".