Där framme finns en skylt som visar att det är fem kilometer kvar till Kälom om man svänger höger. Men skylten är svår att se för bilisterna. Foto: Privat
Trafik

Svårt att hitta till Kälom när skylten gömts

1:32 min

Överväxta eller övertäckta vägskyltar kan vara en trafikfara.

I byn Kälom i Offerdal har en dold ortsskylt dessutom medfört att byborna känner sig undangömda.

Kälomskylten i korsningen vid Västerberg byttes ut för några veckor sedan, och samtidigt flyttades den några meter från vägen.

Enligt Göte Thorén är det nu näst intill omöjligt för bilister att upptäcka avvfarten till Kälom. Trädgrenar hänger i vägen.

- Om man sätter upp en skylt är det väl för att visa folk att det är en korsning. Det kan ju inte vara för att den ska vara hemlig inne i skogen, säger Göte som bor i Kälom.

Det är Trafikverket som har ansvaret att röja längs vägarna.

- Det är ett ständigt pågående arbete, inte minst nu på sommaren då det snabbt växer igen, säger Håkan Arljung som är projektledare för Trafikverkets vägunderhåll.

- När det gäller den aktuella korsningen hann inte de som satte upp skylten röja vid det tillfället, men det ska snart vara åtgärdat, säger Håkan Arljung som tycker att problemen med alla hemmagjorda skyltar som dyker upp vid vägarna under sommaren kan vara ett större problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista