1 av 7
Näcksta Ångbåtsbrygga. Foto Leif Landin/P4Jämtland SR
2 av 7
Rolf Anderzon Hackås Maskin & Kultur. Foto Leif Landin/P4Jämtland SR
3 av 7
Gärde gamla skola. Foto Leif Landin/P4Jämtland SR
4 av 7
Utsikt från Hackås Maskin & Kultur. Foto Leif Landin/ P4Jämtland SR
5 av 7
Näcksta Ångbåtsbrygga. Foto Leif Landin / P4Jämtland SR
6 av 7
Jan o Margit Jonsson Näcksta njuter på bryggan. Foto Leif Landin7 P4Jämtland SR
7 av 7
Badande reporter Leif Landin. Foto/Jan Jonsson
Kultur

Besök vid Hackås Maskin & Kultur, samt vid Näcksta ångbåtsbrygga

13 min

P4 Förmiddags Leif Landin besökte denna soliga fredag Rolf Anderzon vid Hackås Maskin & Kultur, samt Jan Jonsson vid Näcksta nybyggda ångbåtsbrygga.

Det är sista helgen som man har chans att se utställningen som pågår vid Hackås Maskin & Kultur. Utställningen som heter " Näcken och Skogsrået tolkas av inbjudna konstnärer från Hackås bygden.
Rolf som nu jobbar vidare med nästa års projekt "Konstgödning" som syftar till att med ord, ton, konst och teater ta tillvara den viktigaste resursen, vi själva och skapa fler mötesplatser och ge uttryck för ENERGI.

Jan Jonsson en av entusiasterna som genom hårt och envist arbete lyckats återuppbygga Näcksta Ångbåtsbrygga är glad över att redan har många sökt sig till bryggan.

- Vi hoppas det ska bli en naturlig samlingsplats på sommaren , säger en glad Jan Jonsson och berättar att fredag den 9 augusti återigen kommer  att ljuda musiktoner över Näkten för då är nästa arrangemang pågång på bryggan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista