Senaste Thoméesatsningen blev ett bottennapp. Under måndagen begär nuvarande arrendatorerna sig i konkurs. Foto: Anneli Johansson/SR
Sjöfarten på Storsjön

Thoméebolaget på kurs mot konkurs

0:59 min

En gång var det själva symbolen för Östersundssommar - flaggskeppet som under decennier prydde kommunens turistbroschyrer. Nu har ångaren Thomée inte lämnat kajen på hela sommaren och ser inte ut inte att göra det heller.

Avtalet med kommunen är uppsagt och de nuvarande arrendatorerna avser att lämna in konkursansökan för sitt driftsbolag under måndagen.

– Det hänger på om jag får klart med registreringsbevis, säger Roj Pénaber, en av delägarna, till P4 Jämtland.

Som vi berättade tidigare i somras hävdar arrendatorerna att de blivit lurade av kommunen och anser att de blivit utlovade tillstånd att driva uteservering på kajen i anslutning till Thomée.

Men det förnekar beslutsfattarna i kommunen som å sin sida påpekat att arrendatorerna inte genomfört det som avtalats, exempelvis att Thomée skulle göra minst 20 turer på Storsjön under sommaren.

Vad tycker du man ska göra med ångaren Thomée nu? Kommentera gärna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista