Östersundaren och NHL-spelaren Alexander Edler gör sin enda match med Icebreakers i Hoting. Foto: Scanpix.
Välgörenhet

Hockeyproffs spelar välgörenhetsmatch i Hoting

Icebreakers, organisationen som samlar in pengar för att hjälpa sjuka och handikappade barn, spelar tre välgörenhetsmatcher den här veckan. Visby, Hoting och Vilhelmina får besök av hockeystjärnorna. Mats Sundin, Peter Forsberg och Markus Näslund finns med i laget.

Icebrakers och Ishockeyproffsens stiftelse i Västernorrland bildades 2002 och meningen var att efter samma mått som förekommer flitigt i NHL samla in pengar och hjälpa sjuka och handikappade barn. Till dags dato har man delat ut drygt 8,5 miljoner kronor plus leksaker och annat.
– Att det här en dag skulle bli så här stort kunde nog ingen av oss drömma om, säger Peter Forsberg. Det känns i alla fall mycket bra för oss att ge tillbaka lite av allt vi själva fått.

Av en rad platser som bjudit in Icebreakers den här säsongen har man alltså valt att spela i Visby, Hoting och Vilhelmina den här gången. Vid dessa arenor finns Min Stora Dag på plats med särskilda VIP-sammankomster med Icebreakers.

Med i truppen finns även Östersundaren och Vancouver Canucks spelare Alexander Edler som kommer att vara på plats i Hoting för att spela på fredag. Matchen i Hoting är också den enda matchen som Edler kommer att spela med Icebreakers.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".