Östersunds båthamn. Foto: Jan Mårdberg/Sveriges Radio
Båtliv

Brist på båtplatser i centrala Östersund

0:52 min

Det fattas båtplatser i Östersund och båtklubbarna vill se en utbyggd småbåtshamn. Vissa har väntat på en båtplats i flera år och nu har en ny förening bildats som ska försöka få till fler båtplatser.

--Vi har för närvarande 100-150 personer i kö och vi tittar och ser över om vi ska kunna ha möjlighet att få till fler platser. Och då är det ju i Östersund de flesta vill ha plats, säger Anneli Malmberg Englung som är kassör i föreningen Östersund/Frösö båt och hamnförening.

Men om man skaffar båt, finns det verklgien inga platser att ställa den?

– I Östersund och på Frösön har vi ju platser, och sedan finns det i Ås och Brunflo, men de flesta vill ju ha den i stan, säger Anneli.

Man är lite kinkig med vart man vill ställa båten, det är det som är problemet?

--Det är ju tryggt på Frösön också men när man blir erbjuden plats på Frösön, så kanske det inte är det som i första hand som lockar. Har man segelbåt vill en del kanske stå i stan för att det inte går att segla under gångbron, menar Anneli Malmberg Englund.

Men vart tycker du att de här nya båtplatserna ska finns då?

– Ja vi tittar ju i sådanna fall på om en om det blir en utbyggnad vill vi ju gärna ha den inne i stan i Östersund, avslutar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista