Norska tullen stoppade rattfylleristen, men svensk tull hade inte tid att ordna med blodprov, så han fick köra vidare, efter tillnyktring. Arkivfoto: Kyrre Lien/ Scanpix

Tullen släppte igenom berusad bilförare

En alkoholpåverkad bilförare stoppades förra veckan av norska tullen vid tullstationen i Storlien. Men den misstänkte rattfylleristen kommer inte att dömas för något brott, efter den svenska tullens agerande.

Bilföraren blåste positivt i utandningsprovet som tullen har befogenhet att göra, men de svenska tulltjänstemännen hade inte tid att åka iväg med mannen till blodprovstagningen som krävs för ett åtal. Utan ett sådant håller inte bevisningen i rätten.

Mannen fick i stället sova ruset av sig på tullstationen och var några timmar senare tillräckligt nykter för att köra vidare, skriver Östersunds-Posten.

– Det är inte vilda västern. Men vi ska i första hand se till att näringslivet kan komma fram och tillbaka med sitt gods, säger Dan Säterman, Tullverkets områdeschef för norska gränsen till ÖP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista