Emelie Moe är bättre förberedd inför årets race på flygplatsen. I fjol hade hon hunnit känna på bilen i 10 minuter... Foto: Roland Olsen
STCC

Nu blir Emelie Moe att räkna med på allvar

1:07 min

Publiken vid STCC-tävlingarna på Frösön har två hemmaåkare att hålla tummarna extra för i kväll och i morgon.

En av dem är Emelie Moe från Östersund som halkade in i sista stund vid tävlingarna i fjol. Hon gick från gocart till racingklassen Renault Clio på bara några dagar.

- Då fick jag förfrågan om jag ville vara med på tisdag innan tävlingarna. På torsdag tog jag licensen och på fredag var det race, berättar Emelie Moe om det snabba inhoppet.

Hon var nöjd med debuten inför den stora hemmapubliken, även om hon kom sist i mål. Men med bara 10 minuter bakom ratten i den nya bilen som förberedelse gick det förstås inte att ha högre krav.

- Både jag och bilen kom i mål helskinnade, och det var fantastiskt kul att köra, menar hon.

21-åriga Emelie har sysslat med motorsport i många år. Men hon har också varit med i lagsporter som handboll, innebandy och fotboll. Numera är det dock fullt fokus på racingen.

Och målsättningen inför årets Airport Race på Frösön är förstås lite högre ställd.

- Jag är mer förberedd nu. Har klart med tre tävlingar i år, bland annat tävlade jag i Göteborg för en månad sedan. Och nästa år ska jag vara med hela säsongen.

- Det viktigaste är ändå att åka ut på banan och ha kul! 

Den andre jämten i startlistan är Freddie Magnusson som kör i STCC:s huvudklass. Dessutom kör ex-jämten Alx Danielsson i V8 Thundercars.

Fotnot: I klassen Renault Clio på Frösöbanan är maxhastigheten ca 185 km/h och Emelies bil har 205 hästkrafter under huven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista