Maria Bergner med apan Buddha. Foto: Lindha Olofsson/Sveriges Radio Jämtland
Religion

Multireligiösa guiden Maria Bergner svarar på frågor om de sex största världsreligionerna

9:53 min

I sommarens åttonde och sista avsnitt om de sex största världsreligionerna svara den multireligiösa guiden Maria Bergner på frågor och försöker reda ut eventuella frågetecken kring religionerna.

Maria Bergner är multireligiös guide i Östersund. Vid sina föreläsningarna har hon med sig en arton kilo tung resväska med olika religiösa föremål. Hon berättar om de sex största världsreligionerna: kristendomen, islam, hinduismen, buddhismen, sikhismen och judendomen.

I det åttonde och sista avsnittet i vår sommarserie om världsreligionerna svara Maria Bergner på frågor om de olika världsreligionerna och försöker reda ut eventuella frågetecken kring dom.

Maria berättar bland annat om påskägget och dess betydelse.

– Det är egentligen Jesus grav som det här ägget ska symbolisera, för ur ett vanligt ägg så kommer det ju egentligen ett nytt liv; en liten kyckling. Jesus grav var ju tom när jesus uppstod. Han fick nytt liv. Så den mörkaste och tristaste händelsen om döden blev ju faktiskt den bästa händelsen. Den blev till liv och till hopp och glädje för människor, säger Maria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista