Susanne Persson, projektledare för all ungdomverksamhet i Leader Mittland. Foto: Leif Landin/Sveriges Radio P4 Jämtland
Idéracet

Årets idérace är i full gång

13 min

För tredje året i rad anordnas Idéracet, som är en tävling som riktar sig till ungdomar mellan 13-25 år; som har en idé om varför man vill stanna kvar i sin hembygd. Susanne Persson är en av projektledarna bakom tävlingen.

Tävlingen går ut på att man ska presentera en idé, om varför man vill stanna kvar i sin hembygd, berättar Susanne Persson som är projektledare för all ungdomsverksamhet i Leader Mittland.

2011 års vinnare, Jens Larsson ville göra en reklamfilm om Ånge. Susanne berättar att han inte bara hade en väldigt bra idé till filmen, utan att han dessutom brann för sin hembygd.

– Han var så otroligt stolt att vara från Ånge och den killen som vann då, med sin filmidé, driver idag ett eget filmbolag och i år sitter han dessutom i juryn för Idéracet, säger Susanne.

   
Inte bara en lagtävling längre

Tävlingen pågår fram till 30 september, där de 20 främsta bidragen går vidare till en delfinal samt final som sker i Matfors den 26 oktober 2013.

Det är tredje året som Idéracet anordnas och en skillnad mot tidigare år är att i år behöver man inte tävla i lag berättar Susanne.

– Tidigare så har man tävlat i lag om minst 3 personer, men där har vi märkt att de kanske hindrar de som "sitter hemma på kammarn" och funderar lite själv. Att det kan vara svårt för dem att hitta två polare. Så nu kan man tävla en och en, säger Susanne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista