Superettan

Tung förlust för ÖFK mot Landskrona

1:39 min

Det var inte mycket som gick bra för Östersunds FK igår i matchen borta mot Landskrona i Superettan. Teknikstrulet på Arlanda resulterade i att laget fick åka buss till Arlanda för att sedan åka ner till Skåne samma morgon och väl där blev det förlust med 4-0.

--Det blev en jobbig match eftersom vi fick en utvisad så kort in i matchen och vi får målet i samma veva, men efter utvisningen tycker jag vi spelar mycket än vi gör innan bättre och Landskrona rör inte bollen, tycker jag. Vi kommer runt på kanterna och skapar lite lägen, men tyvärr är det bara halvchanser, sammanfattar ÖFKs mittback Rasmus Lindkvist matchen.

Vad kan det bero på att ni efter 21 minuters spel att börjar spela bättre efter att ni åkt på ett baklängesmål och dessutom fått en av mittbackarna, Marcus Törnstrand utvisad?

--Det va en väldigt lång resa igår (lördag). Det gick inget flyg från Östersund till Arlanda och vi fick åka buss och sova där och sen åka idag (söndag) på morgonen och jag vet inte, men vi kanske inte var tillräckligt vakna i början, menar Rasmus.

Kan sådant där påverka, med logistiken? Ni är ju vara att resa och hela den biten.

--Ja för min egen del får jag sega ben men jag tycker att vi gör det bra ändå. Vi lyfter oss när vi får utvisningen jämfört med andra lag som kanske viker ner sig och att det rinner på vilket det gör i slutet, men det är sådant som händer, säger han.

Inför fortsättningen här nu, ni är nykomlingar och det skiljer inte så många poäng ner till det negativa kvalstrecket, känner ni någon press eller njuter ni av att ligga på rätt sida fortfarande?

--Nej alltså, vi har ingen press på oss men vi vet ju vad vi kan och jag själv tycker att vi ska ligga betydligt högre upp än vad vi gör och vi har haft otur i många matcher, men idag så blir det som det blir, säger Rasmus Lindkvist.

En positiv framtid för Östersund, trots storförlusten här idag alltså?

--Ja absolut, nu är det GAIS hemma nästa match och det blir en tuff match men jag tror vi kommer vinna den, avslutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista