Interiör av ett miniboende för studenter i Lund. Huset är bara 8,8 kvadratmeter inklusive kök och toalett. Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX
studier

Bra med bostäder för studenter i Östersund

Bostadssituationen för studenter på Mittuniversitet i Östersund ser, till skillnad från på många andra orter, bra ut inför höstterminens start.

Ekot har nu på morgonen rapporterat om att det är värre än någonsin för studenter som söker boende men enligt Sveriges förenade studentkårers årliga rapport om bostadssituationen på studieorter runt om i landet är läget i stort sätt oförändrat eftersom studenterna har blivit färre samtidigt som antalet studentbostäder i stort sett är oförändrat.

Studenter som sökt boende senast den 31 juli omfattas av bostadsgarantin som ger studenten rätt till bostad inom 30 dagar. Men även studenter som är sent antagna kommer att kunna erbjudas bostad eftersom utbudet av lägenheter så stort i år, enligt bostadsbolaget Östersundshem.

Alla studenter med en studietakt på minst 15hp/termin ska omfattas. Det spelar ingen roll om studenten är folkbokförd i kommunen sedan tidigare eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista