Flera av tornen är totalförstörda. Foto: Pär Eriksson.
skadegörelse

En person misstänkt för sabotage av jakttorn i Hallen

Polisen har nu en misstänkt person för skadegörelsen på jaktornen i skogarna kring Hallen. Polisen lade först ner ärendet men efter att bybor kommit med ytterligare vittnesuppgifter så valde polisen att återuppta anmälan.

– Allt pekar på att vi har en namngiven person som har gjort det här och honom söker vi nu, vi har flera vittnesuppgifter om att den här mannen har vistats i området i helgen, säger Agneta Brovinius, försundersökningsledare vid polisen.

Mannen misstänks i nuläget för skadegörelse.

Uppemot ett femtontal jakttorn på en sträcka på tre mil har under det senaste veckoslutet saboterats i Sällsjö, Håckren och Ågårdarna. De flesta är nedsågade.

Byborna i Ågårdana håller nu på att bygga upp de raserade jaktornen.

– Vi måste bygga helt nya för de som stod där är så förstörda, det känns jättetråkigt. En massa tid går åt i onödan, säger Pär Eriksson som tillhör Ågårdarnas jaktlag.

Polisen uppmanar nu alla jaktlag i Åreområdet att kolla sin jakttorn ordentligt inför jakten.

– Om det nu visar sig vara den vi misstänker är det inte omöjligt att han även varit på andra håll och saboterat jakttorn, säger Agneta Brovinius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista