Enligt polisen blir det allt vanligare att tjuvarna också manipulerar bränslepumparna för att stjäla diesel. Det är än så länge vanligare söderut än i vårt område men även här har mackägare blivit drabbade. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Polis

Nationell satsning mot diesel- och godsstölder

Diesel- och godsstölder har varit ett stort problem i Sverige de senaste åren. Nu inleder polisen en rikstäckande satsning för att komma åt problemet med de ökande stölderna från transportnäringen.

I höst startar polisen en nationell specialistgrupp som ska bekämpa både transport- och dieselstölder, rapporterar P4 Kristianstad.

– Tanken är att vi dels ska ha ett brottsförebyggande arbete tillsammans med branschen, men vi ska också kunna samordna ärenden. Vi ska kartlägga och göra analyser över var, när och hur de här brotten begås, säger Håkan Carlsson som ska leda gruppen

Samtidigt som polisen startar en nationell specialistgrupp, upprättar man ett nationellt transportsäkerhetsråd tillsammans med åklagarmyndigheten, tull, fackföreningar och branschorganisationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista