Arkivbild. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio.
turism

Turistanläggningar i Jämtlands län kritiseras för att stänga för tidigt

1:01 min

De flesta turistattraktionerna i Jämtlands län stänger i början av augusti, trots att många människor har semester längre än så. Det är ett problem, då många går miste om turister i slutet på sommaren menar Destination Östersund och företagaren Maj-Britt Olofsson.

Maj-Britt Olofsson  arrenderar Peterson Bergers Sommarhagen på Frösön. Hon går mot strömmen och har öppet hela sommaren samtidigt som hon är kritisk till att fler inte gör lika dant.

– Jag kör till åttonde september och jag får ofta höra att folk tycket att turistanläggningarna i länet stänger tidigt  och folk frågar sig vad de ska göra sedan. Jag tycker att vi har mycket att erbjuda längre än så, säger hon.

Enligt Anna Wersén som är VD för Destination Östersund, går besökssiffrorna ner i augusti och det kan vara svårt för många rent ekonomiskt att hålla öppet längre. Men samtidigt kan en förlängd säsong på sikt locka fler turister, inte minst från utlandet.

– Det är lite katten på råttan och råttan på repet, har vi inte öppet så kommer inte turisterna. Jag tror att vi måste se över hur vi kan ha öppet längre, för om vi tittar på den internationella marknaden så är augusti en väldigt bra månad. Jag tror att båda Jämtlands län och hela landet måste börja se över vad vi gör för att vara attraktiva i augusti, så att anläggningar vågar ha öppet för att det driver turister, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista