Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
mat

Mästerkocken Helena Appelqvist slår ett slag för örter i maten

Publicerat torsdag 22 augusti 2013 kl 09.40
Helena Appelqvist:"Slösa med örter. Det är det som ger smak"
(12 min)
Helena Appelqvist fixar god påskmat i studion. Foto: Emelie Andersson

Det är skördetid vilket gör Helena Appelqvist extra glad. I Hennes trädgårdsland växer 10 olika sorters örter. Var och en min sin egen smak vilket Lars och Freja i morgonstudion fick erfara.

Slösa med örter, smaka och testa vad de passar till. Det är tips från Helena Appelqvist.
- Det är ju örterna som ger smaken säger hon till Freja Erdmann Hellgren och Lars Gustafsson i P4 Jämtlands morgonstudio.

Koriander är en vattendelare. Antingen älskar eller hatar man det. Freja och Helena älskar koriander med Lars tycker att det smakar diskmedel.
En sak var de alla överens om i alla fall. Om man äter många olika örter på kort tid så vet snart inte hjärna vad någonting smakar. Det fick morgongänget erfara.

Som avslutning avslöjade Helena hur hon gör sin fantastiska Ruccolasås

Mixa Ruccola i mixer eller matberedare
Vispa Creme fraiche så den blir fluffig och blanda i
Pressa i vitlök
Krydda med honung, salt och peppar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".