1 av 3
Freestyle motorcross på Stortorget 2012. Foto: Johan Lindeberg/LINDEBERGFOTO.SE
2 av 3
Omkring 8000 personer kom till förra årets "The Jam" på Stortorget. Foto: Johan Lindeberg/LINDEBERGFOTO.SE
3 av 3
BMX-cykel i rampen på Stortorget. Foto:Johan Lindeberg/LINDEBERGFOTO.SE

Extremsport på stortorget i Östersund när succén "The Jam" är tillbaka

Fredrik Ljungqvist: "Nu lastar vi upp två gigantiska jordhögar på torget"
1:13 min

Efter förra årets succé är det återigen dags för det spektakulära evenemanget "The Jam" på Stortorget i Östersund, där åkarna visar hopp och trix i gigantiska hopp med BMX-cyklar och Freestyle motorcross.

Förra året blev lite av en chock för arrangörerna. 8000 personer samlades på torget i Östersund för att se uppvisningen. Till helgen är det dags igen och i år har arrangemanget utökats från en till två dagar.

Just nu pågår förberedelserna och det är två gigantiska jordhögar som skyfflas ut på torget när vi möter Fredrik Ljungqvist som är en av tre initiativtagare.

– Det ska förhoppningsvis bli två stycken cykellandningar för BMX och mountainbike. Vi kommer att ha två stora hopp här för snöskoter, freestyle motorcross och jättemycket utställare och förhoppningsvis en publik som är gigantisk. Nytt för i år är också freestyle skotercross, så en snöskoter mitt på sommaren bli kul, säger Fredrik Ljungqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".