1 av 2
Ammar Ahmed var en av de bättre spelarna i ÖFK när laget besegrade GAIS på hemmaplan med 2-0.
2 av 2
ÖFK vann med 2-0 mot GAIS på hemmaplan inför 3742 personer.
Hemmaseger

Säker seger för ÖFK mot Gais

1:38 min

Östersunds FK tog en mycket viktig seger i fotbollens superetta efter att ha besegrat GAIS med 2-0 inför storpubliken 3742 åskådare.

Efter storförlusten med 0-4 mot Landskrona förra helgen var det inte många som på förhand trodde att ÖFK skulle kunna pressa seriefemman GAIS från Göteborg i lördagens match på arenan i Östersund.

Men redan från första minut visade hemmalaget att de ville föra den här matchen och trots att inget av lagen skapade några riktigt vassa målchanser så var det ändå ÖFK som hade mest boll och som skapade flest chanser.

GAIS hade förvånansvärt svårt att skapa något framåt och ÖFK vann ofta både första och andrabollarna.

Efter 0-0 i halvtid slog Ammar Ahmed till i matchens 50:e minut med ett volleyskott som ställde GAIS målvakt Tommi Vaiho utan chans. Ahmed var en av de mer tongivande spelarna i hemmalaget denna eftermiddag.1-0 så långt var helt rättvist.

2-0 målet kom i den 92:a minuten, GAIS satsade allt på att få in en kvitteringsboll, men släppte istället Rasmus Lindqvist helt fri och han gjorde inget misstag.

Dessutom hade ÖFK ett till mål inne i mål, Taylor Morgan sköt ett skott som tog i ribban och gick rätt ner för att sedan rensas undan. Men reprisbilder visade att bollen var cirka en decimeter innanför mållinjen.

Men 2-0 seger bådar gott inför framtiden, ÖFK möter nu Jönköping på bortaplan på onsdag kväll för att nästa lördag möta GIF Sundsvall på hemmaplan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista