Populära fjällstugor

Vålådalens turiststation var förra årets tredje populäraste fjällanläggning i landet, räknat till gästnätter hos STF. Populärast var Grövelsjön.

När det gäller fjällstugorna så hade Norbotten flest besökare följt av Jämtland/Härjedalen och de vanligaste övernattningsstugorna var Helags, Gåsen och Stensdalen.

Antalet gästnätter på de svenska fjällstationerna under vintern 2003 var 45 732, fördelade på 18 086 gäster. Räknat i gästnätter var Grövelsjön populärast (12 472), följt av Abisko (10 420) och Vålådalen (9 359).

Antalet gästnätter i STF:s fjällstugor var under vintern 19 054. Stugorna i Norrbottensfjällen hade flest gästnätter (11 800), följt av Jämtland/Härjedalen (5 489) och Västerbotten (1 724).

Under hela 2003 (vinter- och sommarsäsong) var Norrbottens populäraste stugor Alesjaure, Abiskojaure, Singi, Ritsem och Sälka.

I Jämtland/Härjedalen var Helags, Gåsen och Stensdalen de vanligaste övernattningsplatserna.

Populärast i Västerbottensfjällen var Viterskalet och Syterstugan.

Källa: STF:s årsredovisning. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".