Allt fler väljer lätt packning när de ska till fjälls. Foto: Scanpix
Friluftsliv

Ännu en rekordsommar för stugorna i Jämtlandsfjällen

3:32 min

Den här sommaren tycks bli en ny toppsommar för stugorna i Jämtlandsfjällen. Under juli månad har stugorna i området haft rekordmånga övernattande gäster.

Förra sommarens rekord med en 110 procentig beläggning på exempelvis Blåhammaren slås i år. Lisa Lindblom som är platschef på STF fjällstation Blåhammaren trodde inte de skulle slå rekord i år igen.

– Nej, det trodde jag väl inte utan jag tänkte att förra sommaren var nog lite av ett unikum. Man blev ju så himla förvånad varje dag förra sommaren när det vällde in folk. Så jag trodde inte att vi skulle komma upp i förra årets siffror men juli har varit en väldigt bra månad för oss och där har vi slagit förra årets rekord genom tiderna. Och vi ser samma trend över hela Jämtlandsfjällen att fjällstugorna  utan el och vatten går bättre än någonsin, det kanske roligaste är att det ökar i hela området, säger Lisa Lindblom platschef på STF fjällstation Blåhammaren.

Är det läge att bygga ut Blåhammaren?

-- Det är definitivt läge att renovera Blåhammaren i varje fall. Just nu håller vi på med en enkätundersökning, vi ber alla våra gäster säga hur de skulle vilja ha det inför en renovering eftersom vi behöver göra om.

När ska Blåhammaren renoveras?

– Det är inte bestämt i dagsläget men vi har en förhoppning att det ska ske inom de närmaste åren, säger Lisa Lindblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista