De flesta säsongsjobben finns inom restaurang, turism och handel men även inom vården behövs folk.Foto: Jonas Kullman/Åre360.
Arbetsmarknad

Rekryteringsmässa i Åre lockar hundratals ungdomar och många företag

Hundratals ungdomar på jakt efter jobb beger sig till Åre i veckan när det är dags för den årliga rekryteringsmässan, den 14:e i ordningen. Allt fler företag i Åre kommun väljer att ta hjälp av Arbetsförmedling för att hitta säsongspersonal till vintern.

I år är det 34 företag (jämfört med omkring 28 tidigare) som sammanlagt behöver anställa 1500 personer till kommande säsong, på onsdag finns representanter på plats för att möta ungdomarna.

Arbetsförmedlaren Karin Wiik säger att ökningen av antalet företag inte är jättestor men däremot att bredden av företag ökar för varje år.

– Det är alltifrån jobb inom vård, taxi, kök, guider och det är allt större geografisk spridning bland företagen, säger arbetsförmedlaren Karin Wiik.

Något som uppskattas av både arbetsgivarna och de sökande är att de får träffa varandra direkt.

– Genom att få ett ansikte på den man söker jobb hos eller för arbetsgivaren på den jobbsökande underlättar att det blir rätt och det ökar chanserna till att överhuvudtaget få ett jobb istället för att skicka in en anonym ansökan, säger Karin Wiik.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista