Föreningen hävdar att före detta kassör förskingrat 100 000 kronor medan den misstänkta hävdar att det är tvärtom, att föreningen är skyldig honom drygt 200 000 kronor. Ärendet är nu uppe i tinget.
Samhälle

Politiker misstänks för förskingring

En kommunpolitiker i Jämtlands län är misstänkt för förskingring. Enligt chefsåklagare Eva Lena Rimér ska brottet ha begåtts för några år sedan när mannen var kassör i en sportförening. Summan som föreningen menar att mannen har förskingrat ska vara omkring 100.000 kronor medan den misstänkta hävdar att det är precis tvärtom, att föreningen är skyldig honom pengar.

Politikern förnekar att han ska har förskingrat pengar och säger till P4 Jämtland att det är han som istället har fordringar på föreningen.

– Jag har absolut inte förskingrat några pengar, det ligger en lång historia bakom den här anmälan som jag inte tänker gå in på och jag vill inte kommentara ärendet ytterligare förrän jag vet mer vad jag är anklagad för och jag vet egentligen inget mer än att jag är kallad till förhör, säger kommunpolitikern till P4 Jämtland.

Politikern har nu begärt en offentlig försvarare och de kräver nu i sin tur föreningen på pengar.

– Vi kommer att lämna in en stämningsansökan på drygt 200 000 kronor. Mannen anser att föreningen är skyldig honom de pengarna, framför allt för utlägg han har gjort och det finns kvitton och bokföring som visar det, säger advokat Rolf Lohse.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".