Ragunda kommun får nu till slutet av januari på sig att redovisa hur man ska åtgärda skol-bristerna i kommunen, som Skolinspektionen funnit. Foto: SR
Skolor & utbildning

Ragunda måste bättra skolornas resultatuppföljning

Under våren granskade Skolinspektionen skolor och övriga utbildningsverksamheter i Ragunda och myndigheten konstaterar nu i ett beslut att Ragunda kommun måste arbeta mer systematiskt med att säkra likvärdigheten i de kommunala skolorna.

Kunskapsresultaten varierar mellan olika skolor i kommunen och enligt tillsynen följs inte resultaten upp i tillräcklig grad, av de ansvariga. Kommunen får nu till i slutet av januari nästa år på sig att redovisa hur man ska åtgärda de brister Skolinspektionen funnit.

--Vi har i vår interna kartläggning tillsammans med Mittuniversitetet, som vi gjorde under hösten 2012 och under 2013 sett att vi har brister i uppföljning, utvärdering och analys. Arbetet med att se över dessa områden har påbörjats säger Tomas Blom, skolchef i Ragunda, i en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista