Publik köar för att se vårens sista match i Superettan, mellan ÖFK och Hammarby. Foto: Niclas Lidström/SR
Fotboll

ÖFK är Superettans tredje mesta publikdragare

ÖFK gör succé i publikligan
0:51 min

Efter 20 omgångar i fotbollens Superetta ligger Östersunds FK på tredje plats i publikligan, det är bara Hammarby och Örebro som har lockat fler folk till sina hemmamatcher. Sett i hela landet ligger ÖFK på 17:e plats i publikligan.

Förhoppningarna att det skulle komma mycket folk att titta på ÖFK när laget gick upp till fotbollens näst högsta serie var stora inför säsongen, men frågan är om inte intresset från länsborna har överträffat ÖFK:s förväntningar.

ÖFK har så här långt lockat i snitt 3 406 personer till sina hemmamatcher, något som gör att ÖFK ligger trea i publikligan i Superettan. Hammarby toppar - förstås - publikligan med ett hemmasnitt på 12 599 åskådare per hemmamatch. Exallsvenska Örebro har lockat 4 959 åskådare i snitt till sina hemmamatcher. Men därefter kommer alltså ÖFK.

Om man slår ihop Allsvenskan och Superettan så hamnar ÖFK på 17:e plats i publikligan och har ett bättre publiksnitt än exempelvis de allsvenska lagen Syrianska och Brommapojkarna.

På lördag blir det Norrlandsderby när GIF Sundsvall kommer på besök till Östersunds fotbollarena, en match som webbsänds på P4 Jämtlands sajt.

Niclas Lidström/SR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".