Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Misshandel

Många inblandade i grov misshandel i Östersund

Fyra personer misstänks för den grova misshandeln i centrala Östersund men åklagaren utesluter inte att ännu fler ska vara inblandade.

– Det finns uppgifter om att ännu fler ska ha deltagit i misshandeln, säger åklagare Jonas Fjellström.

Det var natten till söndagen som en man i 30-års åldern blev grovt misshandlad i centrum, mannen blev sparkad i huvudet och på kroppen när han låg ned på marken.

Två personer sitter häktade och ytterligare två är anhållna. Tre av personerna är misstänkta för grov misshandel. Den fjärde, en kvinna, är anhållen misstänkt för medhjälp till grov misshandel. Samtliga frihetsberövade nekar till brottet.

Inledningsvis var ytterligare en person anhållen men honom frigav åklagaren igår, onsdag.

– Misstankarna mot honom är inte alls lika starka, säger Jonas Fjellström.

Orsaken till misshandeln tycks vara ett gräl mellan den som misshandlats och minst fyra andra. Mannen vårdades på sjukhuset för sina skador men har nu lämnat lasarettet.

Åklagaren säger att det är ovanligt med så många inblandade i en misshandel.

– Det är en omfattande utredning och det är inte vanligt att ha så här många misstänkta och det beror på att det fanns många vittnen till misshandeln , säger Jonas Fjellström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".