Stora regnmängder har kommit och kan väntas fortsätta falla, enligt SMHI. Arkivfoto: Pelle Zackrisson/SR
Vedervärdigt

Rikligt med regn i länet

Flera platser i länet hör till de orter i landet som fick allra mest regn under natten, på 12 timmar. Höglekardalen noterade 32,7 millimeter regn, Sveg 30,0 och Lillhärdal 26,2. En ny rekordnotering för året, vad gäller dygns-nederbörd, har noterats i Söderala i Hälsingland, med 89,7 millimeter. 

Alla mest regn i landet under natten mot söndagen, bland SMHI:s mätstationer, noterade Hudiksvall - med 42,1 millimeter.

Sett till hela senaste dygnet är det en annan ort vid Hälsingekusten, Söderala, som ligger i topp med 89,7 milllimeter, vilket är årets hittills största dygnsnederbörd enligt SMHI.

Ytterberg i Härjedalen får kanske inte så avundsvärda silverplatsen i fråga om nederbörd under senaste dygnet, med 42,8 millimeter.


Varning för mera regn

Det är inte över än. SMHI har utfärdat en Varning klass 1 för rikligt regn det kommande dygnet, i både Jämtlands och Västernorrlands län - undantaget Härjedalsfjällen. Det väntas upp emot 50 mm, lokalt ännu mera, men i natt avtar intensiteten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista