Gårdagskvällens älgkollisioner är en påminnelse om den ökade risken för viltolyckor nu när höstmörkret är som mörkast. Arkivfoto: Nationella Viltolycksrådet
Viltolyckor

Två skadades svårt i kollision med älg

Två personer, en 20-årig man och en 19-årig kvinna, skadades och fördes till Östersunds sjukhus efter en viltolycka på E 14 mellan Östersund och Brunflo, vid 21.30-tiden på söndagkvällen.

De åkte söderut längs E 14 när de krockade med en älg, i höjd med Optands flygfält.

Älgen dog vid kollsionen.

En sjukhusbulletin från Östersunds sjukhus, utfärdad på söndagkvällen, säger att både mannen och kvinnan som var inblandade i olyckan vårdas med medelsvåra skador vid sjukhuset. För mannen beskrivs tillståndet som efter omständigheterna gott - för kvinnans del som allvarligt men ej livshotande.

En annan älgkrock inträffade lite tidigare på söndagkvällen, vid 20-tiden, längs länsväg 644 mellan Undersåker och Fångåmon. Där blev det inga personskador men polisen kallade in eftersöksjägare som fick i uppdrag att spåra den skadade älgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista