Stort teleavbrott i Jämtland och Härjedalen

Stora delar av länet har under natten drabbats av ett omfattande teleavbrott. Avbrottet slog ut både fast och mobil telefoni.

Men Telia uppger nu att både fast och mobil telefoni ska fungera i Jämtland/Härjedalen men att problemen kvarstår från Ånge och ut mot Sundsvall, det vill säga västra Medelpad. Där är 1600 abbonenter utan fast telefoni. Det kan också fortfarande vara problem med GSM-nätet från Ånge och ut mot kusten.

Enligt Telias driftcentral ska orsaken till avbrottet vara en kabel som gått sönder någonstans mellan Sundsvall och Ånge.

SOS uppger att brandstationerna fortsätter att vara bemannade till dess att det är helt bekräftat att felet är avhjälpt.

Alla brandstationer är bemannade för att kunna ta emot behövande av akut hjälp. Med ett undantag för Åsarna som inte är bemannad, stationen i Lillhärdal har också gått hem nu på morgonen.

Telia uppger att mobiltelefonin nu börjar att fungera, men inte överallt. Det är en kabel någonsatans mellan Sundsvall och Ånge som på något vis gått sönder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".