Bosse Svensson är sugen på att göra come-back i kommunpolitiken i Östersund. Foto: Lindha Olofsson/SR
Kommunpolitik

Bosse Svensson vill tillbaka till politiken

Med ett år kvar till nästa val så kan man skönja början till en kamp om vem som ska vara centerpartiets tunga namn i Östersund.

Klicka dig in och provrösta redan nu!

Förre kommunpolitikern Bosse Svensson är sugen på att göra comeback, säger han till Östersunds-Posten.

Bosse Svensson hoppade av kommunpolitiken i besvikelse över att nuvarande kommunalrådet och partikollegan Carina Zetterström tog paritiet in i ett samarbete med Miljöpartiet och Socialdemokraterna i Östersund då deras styre tillsammans med vänstern sprack.

Under höstens provval, där kandidaterna till listan för 2014 skall tas fram vill Bosse Svensson se om han har stöd för uppfattningen att Centern i Östersund gjorde fel som tog steget in i samarbetet.

Kritiken var stundtals hård och många menade att Centerpartiet svängde i viktiga frågor som skolnedläggningar, och till varje pris ville styra i kommunen.

På P4 Jämtlands Facebooksida tillbakavisar Bosse Svensson att det skulle pågå någon "maktkamp" inom Östersundscentern. Han skriver också att det aldrig varit tal om att bli ledare för Centerpartiet i Östersund, som P4 Jämtland felaktigt påstått i rubriken. Vi beklagar detta.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista