Den misstänkte har suttit i polisförhör under dagen. Han varken förnekar eller erkänner brott. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Frösön

Begärs häktad för mordförsök - dådet väcker oro bland grannarna

1:16 min

Den man i i 25-årsåldern på Frösön som knivskurit en kvinna i 60-årsåldern svårt är även misstänkt för mordförsök på kvinnans man. Det var vid middagstid på torsdagen som den misstänkte knackade på hos paret och oprovocerat gav sig på kvinnan.

 Dådet väcker oro bland grannarna.

- Jag blev chockad när jag hörde vad som hänt, snart vågar man inte öppna dörren för någon, säger Inger Hansson som bor i samma kvarter.

Det var vid middagstid på torsdagen som det ringde på dörren hos paret som är i 60-årsåldern. När kvinnan öppnade blev hon attackerad av 25-åringen som beväpnat sig med en kniv. Han försökte även ge sig på kvinnans man med kniven. Mannen lyckades dock avväpna 25-åringen och han kunde kort därpå gripas av polisen.

Polisen har förhört den misstänkte under fredagen. Han var påverkad av alkohol när dådet utfördes och säger att han inte minns nåt av det som hänt. Han är inte känd av polisen sedan tidigare.

Något känt motiv finns inte, men gärningsmannen har varit svårt fysiskt sjuk tidigare i år och äter forfarande mediciner. Han och paret bor i samma hyreshus men de ska inte ha varit närmare bekanta.

- Det som händer härnäst är att jag kommer att begära honom häktad för mordförsök på både mannen och kvinnan, dessutom fortsätter vi med förhör och teknisk utredning, säger åklagare Emil Westlin till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista