En polisbil under utryckning blev själv inblandad i en trafikolycka. Arkivfoto: Mikael Fritzon/Scanpix
Trafik

Polisbil krockade under utryckning till trafikolycka

Fyra personer skadades i två trafikolyckor, kopplade till varandra, på E 45 mellan Häggenås och Österåsen nu under morgonen. Tre fick lindriga skador enligt uppgifter från sjukhuset, vid 11-tiden.

I den första olyckan, en frontalkrock mellan två personbilar som inträffade vid 6.30-tiden, skadades tre personer som samtliga fördes till sjukhus med ambulans.

Strax efteråt inträffade ytterligare en trafikolycka när en polisbil på väg fram till olycksplatsen ska ha kört in i bilkön som bildats på grund av den första olyckan.

En person i polisbilen klämdes fast vid den kollisionen, men togs loss ur fordonet av räddningspersonal och fördes till sjukhus, enligt räddningstjänstens inre befäl.

E 45 har varit helt eller delvis avstängd medan räddnings- och bärgningsarbetet pågått men sedan 10-tiden rullar trafiken normalt igen, enligt uppgifter till P4:s trafik och serviceredaktion.

Det blev lindriga skador och tillståndet beskrevs vid 11-tiden, enligt Östersunds sjukhus, som efter omständigheterna gott för tre vuxna män som var inblandade i morgonens båda trafikolyckor.

Vi har inga uppgifter om tillstånden för den fjärde skadade som fördes in till sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista