Annika Källgård, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun berättar för P4 Jämtland om de senaste planerna på skolnedläggningar i Östersunds kommun.
Skolnedläggningar i Östersund

Förslag: Ope och Bringåsens skola läggs ner

På måndagen presenterades vilka skolor som kommer att föreslås läggas ner i den nya skolutredningen i Östersunds kommun. De skolor som berörs är Ope och Ängsmon i Torvalla, båda har varit hotade tidigare, ny i sammanhanget är Bringåsens skola.

Renoveringskostnaden bara för Bringåsens skola skulle uppgå till 30 miljoner, enligt Annika Källgård. Barn och utbildningsnämnden ligger redan back 7 miljoner och det gäller att kapa alla kostnader som går nästa år.

När det gäller Ope är förslaget att skolan läggs ner, förskolebarnen flyttas till förskolorna Kronan och Kärven i Torvalla och skolbarnen flyttas till Ängsmogården som görs om till tidigare del, det som förut kallades låg och mellanstadium. De äldre eleverna på Ängsmogården - från årskurs 6 och uppåt - flyttas till Torvalla skolan.

Skolbarnen i Bringåsen flyttas till Treälvsskolan i Lit, förskolan blir kvar.

Tjänstemännens förslag tas upp för beslut i barn- och utbildningsnämnden den 9 oktober. Därefter tas det slutgiltiga beslutet i Kommunfullmäktige den 28 november.

Vad tycker du om det senaste förslaget om skolorna i Östersund? Skriv gärna en kommentar och delge andra dina synpunkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista