Helena Appelqvist bjuder på rotfrukter i studio
Mat

Skördefest när mästerkocken Helena Appelqvist bjuder på rotfrukter

Helena Appelqvist:"Det är verkligen säsong för rotfrukter nu"
7:05 min

Barn äter grönsaker bara man serverar dem på rätt sätt. Mästerkocken Helena Appelqvist tipsar om nya sätt att använda rotfrukter i köket.

Skär rotfrukter och stoppa in dem i ugnen. Mer spännande än så blir det inte när Johanna och Lars ska använda sig av säsongen läckerheter.
Som vanligt har Helena Appelqvist andra idéer. En rotsakspizza med salsa, en japaninspirerad wok eller panerade kålrotsbiffar. Dessutom bjuder hon på receptet.

Britas Kålrotsbiffar

Skär Kålroten i en centimeter tjocka skivor
Koka till de blir lagom mjuka
Låt Kålrotskivorna dra i mjölk i 15-20 minuter
Vänd kålrotskivorna i mjöl blandat med salt och peppar
Stek i mycket smör så att de blir krispiga
Njut med massor av stek lök och ett gott rotssakmos.

Helena Appelqvist kan du höra varje tisdag efter halv åtta i P4 Jämtlands morgonprogram med Johanna Vackdahl och Lars Gustafsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".