Mera mellanmål kan inte rektorn lova men på något sätt ska man försöka få fler mätta så de orkar hela dagen, säger han. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Skolor & utbildning

Rektorn lovar jobba för mättare Kullstaelever

1:30 min

Det finns inga garantier för att de yngsta barnen på Kullstaskolan i Hammarstrand ska få mer att äta på eftermiddagarna - det säger rektor Tommy Johannesson.

Som vi berättade igår får Kullstabarnen numera lite frukt av skolan på eftermiddagarna efter att deras skoltider i år förlängts för att bättre passa med bussturerna.

Men det är för lite mellis för att barnen ska orka hela dagen enligt föräldrarna.

Men nåt rakt löfte om att utöka mellanmålet så barnen orkar hela dagen kan rektor Tommy Johannesson inte ge:

– Det är så här det ser ut. Det är klart att en förändring är jobbig. Det är långa dagar, absolut. Men det är en ekonomisk fråga, vem som ska betala, säger Tommy Johannesson som inte rakt av kan lova att eleverna ska få mer att äta till mellis.

– Det kan jag inte lova. Men jag kan lova att jag kommer att jobba för att eleverna ska ha det så bra som möjligt när de är här på skolan, säger han till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista