Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Sjukvård

Landstinget tar in stafettläkare på hälsocentralerna i Brunflo och Östersund

Trots stafettläkarstoppet kommer landstinget under hösten att ta in flera stafettläkare för att täcka upp bemanningen på hälsocentralen i Brunflo och hälsocentralen Z-gränd i centrala Östersund.

I Brunflo är en halv av fem läkartjänster bemannade och där har primärvårdsledningen, enligt Östersunds posten, nu bestämt att man nu ska ta in en stafettläkare fram till i slutet av oktober och därefter ytterligare en inhyrd läkare resten av året.

På Z-gränds hälsocentral i Östersund är 1,8 av sju läkartjänster bemannade och där kommer man att förstärka med två eller tre stafettläkare till och med slutet av oktober.

– Jag har beviljat undantag så att det blir en förstärkning under hösten för att klara trycket. Det är besvärligt på en del håll, säger Nina Fållbäck-Svensson som är som är tillförordnad landstingsdirektör, till tidningen.

Har du haft svårt att få tag på läkare sedan Landstinget satt stopp för stafettläkare på Östersunds hälsocentraler? Vad är dina erfarenheter? Berätta!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista