Arbetsmarknaden

Lägre arbetslöshet i länet i augusti

Arbetslösheten sjunker i länet och var i augusti lägre än genomsnittet för riket. I månadsskiftet augusti-september var det 208 personer färre inskrivna arbetslösa vid länets arbetsförmedlingar jämfört med för ett år sedan.

Arbetslösheten i länet ligger på 8,1 procent i åldersgruppen16-64 år vilket är en minskning med 0,3 procentenheter jämfört med för ett år sedan.

Snittet för riket låg i maj på 8,5 procent.

– Vi har över 850 nyanmälda lediga platser att förmedla. Att arbetsgivarna fortsätter söka arbetskraft tyder på att de ser ljust på framtiden, dessutom hade vi inte ett enda varsel i augusti vilket är ovanligt. Sammantaget ser jag tillbaka på en bra månad på länets arbetsmarkand säger Fredrika Henriksson, arbetsförmedlingschef i Östersund.

När det gäller ungdomsarbetslöshet är det stora skillnader mellan länets kommuner. Den lägsta siffran finns i Åre, 12,4 procent, medan den är högst i Ragunda med 24,7 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista