1 av 2
Annika Ljungberg med band. Foto: Roland Olsen/Sveriges Radio.
2 av 2
P4 Jämtlands reporter Roland Olsen med Annika Ljungberg och hennes band. Foto: Roland Olsen/Sveriges Radio.

Musiken hjälper Annika Ljungberg i kampen mot cancern

7:32 min

Förra året fick sångerskan Annika Ljungberg beskedet att hon har leukemi. Hon bestämde sig genast för att inte ge upp. Nu hittar hon kraft i musiken och genom att åka till Härjedalen där hon har sina rötter.

Annika Ljungberg hade sitt stora genombrott som sångerska i Rednex som slog igenom både i Sverige och internationellt i mitten av 90-talet.

Hon bor idag i Stockholm med maken Jens och deras barn. Det första hon tänkte när fick beskedet att hon har leukemi, som är en obotlig cancerform, var att hon ska klara det här.

- Det gäller att tänka uppåt och framåt och var här och nu och fånga dagen, säger Annika Ljungberg till P4 Jämtland.

Nu försöker hon vända sin sjukdom till något positivit genom att hjälpa och stötta andra i liknande situationer. Men det är inte alltid lätt, ibland drabbas hon exempelvis av hög feber och måste läggas in på sjukhus. 

Både hon och maken har sina rötter i Härjedalen och släkt och vänner både där och i Jämtland och de återvänder ofta.

- Jämtland är roten till allt gott. Jag har en farfar som är 92 år i Härjedalen och honom hälsar jag på så ofta jag kan.

P4 Jämtlands reporter Roland Olsen stötte något otippat ihop med Annika Ljungberg när hon uppträdde i Turkiet. Hör intervjun genom att klicka på ljudlänken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista