Mannens vildsinta agerande, med svärd, mot vad han misstänkte vara en bränsletjuv, fördöms av tingsrätten. Foto: Scanpix

Attackerade bilist med svärd - döms till böter

En 48-årig man från länet döms till dagsböter för egenmäktigt förfarande och skadegörelse efter att ha attackerat och slagit sönder bilrutor med ett svärd.

Mannen som attackerades hade varit på ett skrotupplag för att leta efter en kamrat som skulle vara där för att meka. På väg därifrån stoppades han av den nu dömde mannen som anklagade honom för att ha stulit bensin. Därefter hotade 48-åringen enligt bilföraren honom med ett svärd, slog sönder fram- och bakrutan på bilen och slängde bilnycklarna i sjön.

Tingsrätten gör bedömningen att det inte finns något försvar för 48-åringens agerande. Mannen som attackerades hade bränsledunkar i bilen och luktade bensin ur munnen, men hävdar själv att han slangat bensin ur sin egen bil tidigare samma dag. Tingsrätten finner hans förklaring trovärdig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista