Idol-Matilda Melin från Frösön Foto:Privat
idol

Matilda Melin från Frösön vidare i Idol

Idol-Matilda Melin:"Jag hade ställt in mig på att inte gå vidare"
3:34 min

Av de tusentals sökande till årets idol är de bara tjugo kvar som gått vidare till den direktsända delen av TV programmet. Matilda Melin från Frösön är en av dem.

Det är den nionde säsongen som går just nu. Som vanligt har juryn haft en auditionturné för att vaska fram de bästa sångarna i Sverige. En av de som sökte och hoppades var Matilda Melin från Frösön. Först blev det en guldbiljett av den sträng juryn vilket gjorde att Matilda tillsammans med drygt hundra till fick chansen att visa sig en extra gång på slutaudition i Stockholm.
Tjugo går vidare till de dirketsända finalerna och Matilda är en av dem. Att få beskedet av juryn var en riktig nervpärs.

– De började med att berätta hur det hade gått och så de att det är inte alltid det räcker. Sedan var de tyst i 10 sekunder berättar Matilda för Johanna Vackdahl och Lars Gustafsson i P4 Jämtland.

Först efter det berättade juryn att det räckte till en final. Nästa vecka kan vi se Matilda försöka att få tittarna på sin sida så att hon går vidare i hösten program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".