Ebbe Johansson blev svårt hundbiten i armarna men kunde inte larma 112. Foto: Lisbeth Hermansson/Sveriges Radio
Lyssnartips

Dålig mobiltäckning omöjliggjorde larmsamtal: "Det är väl bara att gå direkt till kyrkogår'n"

1:21 min

När Hebbe Johansson från Norra Skärvången och en vän till honom blev svårt bitna i armarna av en agressiv hund tidigare i veckan kunde de inte larma 112. Sedan Telia tog bort fasta nätet, koppartråden, är den mobila täckningen tidvis helt utslagen i stora delar av Krokoms kommun.

Det var Hebbe Johanssons fru som körde honom och hans skadade vän.

Först efter 45 minuter och flera mil i bilen fick de kontakt med 112.

Eftersom klockan var fem på eftermiddagen visste de inte vart de skulle åka, genom SOS-alarm fick de uppmaningen att åka direkt till akuten på Östersunds sjukhus.

Krokoms kommunalråd Maria Söderberg kommer nu att sätta press på Telia för dåliga telefonförbindelser är inget nytt i kommunen:

– Vi kommer att ringa och informera om ärendet och hur det ser ut i verkligheten, säger Maria Söderberg till P 4 Jämtland.

I P4 Jämtland i eftermiddag hör du Telia svara på kritiken.

Har du varit med om samma sak, att du inte kunnat nå nödnumret när du behövt larma? Berätta, det är viktigt och allvarligt! Kommentera här eller ring publikredaktör Emelie på 063-160648.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista