Hästar i högvakten. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Kungliga hovleverantörer av militärmusik

Högtidsstund för marschmänniskor när Livgardets dragonmusikkår gästar Östersund

I helgen får länet ett unikt besök, av både två- och fyrfotingar. En av Sveriges internationellt sett största turistdragare - musikkåren ur beridna högvakten, Livgardets dragonmusikkår, gästspelar i Östersund.

I veckan var kungen på besök i länet och trakterades bland annat med en tunnbrödsstut i Hosjöbottnarna som enligt majestätet: "satt som en bomb i magen".

I helgen är det stor final i Stockholm på firandet av kungens 40 år som svensk regent med ett omfattande program som avslutas med en stor dansfest på söndag då Stockholms stad välkomnar stockholmare och besökare till Slottet.

Men mitt i de festligheterna verkar halva hovstallet vara på rymmen...

Det blir en högtidsstund för alla som gillar marschmusik och/eller hästar när Livgardets dragonmusikkår paraderar genom Östersund med start 11.30 i morgon.

Redan på fredagkvällen inbjuds allmänheten att besöka kårens fyrfota medlemmar där de står uppstallade på Östersundstravet.

På lördagkvällen håller sedan Dragonmusikkåren konsert, utan hästar, på Storsjöteatern. Gästartister då är Hoven Droven (!)

Ingen vanlig hästjazz alltså utan både folk och fä-musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista