Arkivbild: Mobiltelefon som mäter täckningen. Foto: Daniel Svensson/Sveriges Radio
Mobiltäckning

Kunde inte ringa 112 efter bilkraschen

1:05 min

När Brunflo Hockeys spelare Niclas Frahmer efter en bilkrasch vaknade upp blodig bredvid sin medvetslösa flickvän, försökte han ringa larmnumret 112 till räddningstjänsten. Men trots att olyckan inträffade längs E 14 mellan Östersund och Brunflo gick numret inte att nå.

- Jag minns inget av själva kraschen. När jag vaknade upp och såg min blodiga flickvän bredvid mig trodde jag att vi skulle dö. Jag fick upp mobiltelefonen och försökte ringa 112, men det var ingen täckning, berättar Niclas Frahmer.

Det var för två veckor sedan som olyckan inträffade nära Optands flygfält.

Niclas och hans flickvän Emma Korpe, som körde bilen, kolliderade med en älg och kraschen blev mycket allvarlig.

När Niclas vaknat och inte kunde ringa efter hjälp lyckades han ta sig ut genom ett fönster och ta sig till vägen där han fick hjälp av en förbipasserande bilist.

Niclas och Emma har med tanke på hur allvarlig olyckan var klarat sig bra och båda är på bättringsvägen, men Niclas tycker att det var märkligt att han inte lyckades larma efter hjälp med sin mobiltelefon.

- Folk har inte trott på mig när jag sagt att det inte gick att ringa. Men jag är säker på min sak.

Har du varit med om samma sak, att du inte kunnat nå nödnumret när du behövt larma? Berätta, kommentera här eller ring publikredaktör Emelie på 063-160648.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista