Ett vattendrag, Ljusnan, är högintressant i sökandet efter den försvunne i Sveg, enligt Missing People. Arkivfoto: Lovisa Svenn/SR Gävleborg
Sökande efter försvunna

Få deltog i Missing Peoples nya sök efter försvunnen man i Sveg

1:13 min

Det var få frivilliga som mötte upp när organisationen Missing People i lördags kallat ihop till ett nytt eftersök i Svegtrakten efter den 78-årige danske man som försvann spårlöst i somras i samband med att han och hans fru passerade orten på semesterresa.

Knappt tiotalet frivilliga från trakten och övriga länet infann sig, till skillnad mot i somras när ett par hundra personer deltog i sökpådraget.

– Jag tackar alla som slöt upp. Tyvärr var de inte så många den här gången. Jag vet inte vad det beror på, kanske att folk inte riktigt känner till organisationen, säger Birgitta Jonsson, administrativ chef vid Missing People, som tillägger att det nu jobbas med att inrätta en länsförening av organisationen, i Jämtlands län.

Några spår efter den försvunne har inte rapporterats efter helgens sök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista