vård

Missförhållande på äldreboende i Strömsund: Brukare tog rullatorn ner för trappa

Personal inom äldreomsorgen i Strömsund har anmält till kommunen att det förekommit missförhållanden i verksamheten. Det ena fallet handlar om att en brukare tagit sig ut från en avdelning och nedför en trappa med rollator.

I en anmälan till Strömsunds kommun framgår det att en brukare tagit sig ut från en avdelning på ett äldreboende i kommunen och nedför en trappa med rollator. Vårdagaren hade även varit ute en stund i regnet innan han hittades sittande i en fåtölj inomhus.

Historien slutade väl men personalen skriver i anmälan att det fanns stor risk för att vårdtagaren skulle ha ramlat och slagit sig, gått vilse, blivit nedkyld eller blivit skadad i trafiken.

Orsaken till att det här kunde hända var att ett elektriskt dörrlås, inte fungerade som det skulle.

Personalen har även anmält ett annat missförhållande. I det fallet är det en boende som hotat att slå ner en av de andra boende, det ska också ha förekommit fysiskt våld i form av nypningar eller slag.

Personalen skriver att det är väl känt att vårdtagaren kan bli plötsligt aggressiv och att det finns en handlingsplan för det men att de ska se över metoder och arbetssätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista