Ann-Sofie Andersson (S). Foto: Linnéa Olsson/Sveriges radio.
OS-ansökan

Stor förvåning i Östersund över stängd OS-dörr

1:28 min

Bara några timmar efter jämtarnas presskonferens om att skidskyttet i en svensk OS-ansökan 2022 bör ligga i Östersund - stängde Stockholms OS-utredare Jöran Hägglund igen dörren och sa att det inte kommer på fråga. Stockholm ska bygga sin egen skidskyttearena.

Kvar stod ett mycket förvånat Östersundsgäng.

- Det hade vi inte förväntat oss utifrån de samtal vi haft med Jöran Hägglund tidigare. Vi blev tagna på sängen, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) till P 4 Jämtland.

- Så sent som i går morse var vår kommunchef Bengt Marsch i kontakt med Hägglund, men fick inga signaler om att det skulle komma sådana uttalanden senare samma dag.

Östersunds kommun, regionförbundet, länsstyrelsen och skidskytteförbundet har tidigare haft en träff med OS-utredaren Jöran Hägglund, och överlämnat material om kostnader och andra förutsättningar för en OS-ansökan med Östersund som skidskyttevärd.

- Vi presenterade ett underlag för att han själv skulle ha till hjälp, och det var han tacksam för, berättar AnnSofie Andersson.

- Det måste ju vara SOK som gett honom några direktiv om att han inte ska vara positivt inställd till Östersund.

- Hur som helst måste vi ju ta kontakt med Hägglund och fråga vad som egentligen hände i går. För det här måste stå för något annat, säger AnnSofie Andersson.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista