Grundskolorna i Östersunds kommun ska spara åtta miljoner kronor och förskolorna 4-5 miljoner. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Skola/Barnomsorg

Stora barngrupper oroar föräldrar

Landets föräldrar ger förskolorna i Sverige ett högt betyg, det visar Skolverkets föräldraundersökning som föräldrar till 124 000 barn deltagit i.

Nästan 90 procent av landets föräldrar tycker att personalen gör ett bra jobb, att barnen är trygga och att pedagogiken är bra. Men många föräldrar är missnöjda med storleken på barngrupperna i både förskola och fritidshem.

Sett till länet är det föräldrarna i Strömsund som är mest nöjda med barnens förskola.

När det gäller hur väl förskolan uppfyller föräldrarnas behov och önskemål utifrån gruppstorleken, 44 % av föräldrarna säger att förskolan i mycket hög utsträckning uppfyller deras behov och önskemål utifrån gruppstorleken.

Mest missnöjda är föräldrarna i Åre. 21% säger att förskolan i mycket låg utsträckning uppfyller deras behov och önskemål utifrån gruppstorlek.

Drygt 90 procent av alla barn i Sverige mellan 1-5 år går på en förskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista