1 av 3
Laddar musfällan med vinbärspaj. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Laddar musfällan med nogatkräm. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Den godaste rödvinbärspajen i världen, enligt fotografen Johanna Vackdahl (och mössen)
Råttor och möss

Vinbärspaj bäst i musfällan

Inte ens råttgift biter på gnagarna nu för tiden. Resistenta brunråttor och möss har hittats på fyra orter i Sverige. I P4 Jämtland morgonprogram misstänker vi att de fräcka små inkräktarna blivit resistenta även mot klassiska lockbeten som ost, skinka och nougatkräm. Däremot vet vi att vinbärspaj funkar i fällan!

I somras gjorde programledaren Johanna ett tappert försök att ta död på ett gäng möss som sprang och störde i husväggarna i stugan. Musfällorna blev rena buffébordet med allt från dyr påläggsskinka till vällagrad ost och ketig nougatkräm. Men ingenting funkade – förrän hon provade med vinbärspaj. Pang sa det!

Producenten Lars brukar bjuda sina musbesökare på frukost, en klassisk smörgås med ost helt enkelt. Och det brukar funka. Tydligen är inte mössen i Torvalla så kinkiga.

Vad lägger du i fällan för att lockar de glupska mössen och råttorna? Vilket bete tycker du funkar bäst? Skriv en kommentar!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".