1 av 2
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
2 av 2
I Kyrktåsjö har det regnat rejält och Sörens regnmätare är full. Foto: Lyssnarbild
Väder

SMHI varnar för riktigt mycket regn

Det har regnat rejält i länet under natten och det kommer att fortsätta.I Ansjö, Kälarne, har det kommit 39,5 mm regn det senaste dygnet rapporterar Marianne Larsson, som mäter regnmängderna åt SMHI. Krångede och Föllinge är två och trea på regnligan i landet, senaste 12 timmarna.

Enligt SMHI:s sammanställning av nederbörden senaste tolv timmarna så har Torpshammar i grannlänet Västernorrland haft allra mest regn inte bara i södra Norrland utan i hela landet.

Torpshammar har noterat 40,0 millimeter. Därefter följer Krångede med 26 och Föllinge med 25 millimeter, bland SMHI:s officiella mätstationer.

Enligt SOS Alarm har det ännu inte kommit några rapporter om att vattenmängderna ställt till med några problem, men de befarar att det kan komma att leda till översvämningar och liknande.

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för rikligt med regn även under onsdagen. Fram till onsdag kväll kan det, i norra Härjedalen och södra Jämtland, lokalt komma 30-50 mm regn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista